Welkom
Nieuws
Wintertocht 2011
Avondvierdaagse
Wandelmarathon
Nazomertocht 2010
Lid worden ?
Sponsors
Wandelkalender
Links
Contactformulier
Archief
Sitemap
Gastenboek


U telt mee !
Wandelt u mee ?

  

welkom  wintertocht   avond4daagse  marathon  nazomertocht  lidworden?  sponsors  kalender   links  contact  archief  sitemap 

Nieuws 

 In deze rubriek treft u allerlei nieuwtjes en weetjes over het wandelgebeuren aan.

 

 

Vara blundert over uitkijkpunt bij Scherpenisse

maandag 30 augustus 2010 | 16:40 | Laatst bijgewerkt op: maandag 30 augustus 2010 | 17:00 PZC

 

SCHERPENISSE - Staatsbosbeheer is teleurgesteld in het Vara-programma 'Alles draait om geld'. Daarin werd zaterdag gesteld dat het uitkijkpunt aan de Schelphoekseweg bij Scherpenisse geldverspilling is. De programmamakers waren echter niet goed geïnformeerd.

 

In het televisieprogramma passeerden een aantal projecten de revue. Het uitkijkpunt van Staatsbosbeheer werd uiteindelijk tot winnaar uitgeroepen en kreeg de Gat-in-je-hand-Award. De makers van het programma suggereerden dat er een fout is gemaakt door het uitkijkpunt niet op de dijk te plaatsen, maar juist achter de dijk. Op die manier kunnen mensen nog niet over de Oosterschelde uitkijken. "Maar daar is dit punt ook helemaal niet voor bedoeld", zegt boswachter William van der Hulle. "Dit is een uitkijkpunt voor de mooie Scherpenissepolder. Wij zijn daar juist heel trots op en krijgen ook veel positieve reacties."

Staatsbosbeheer vindt het jammer dat de redactie van het Vara-programma zijn huiswerk zo slecht heeft gedaan, maar laat het er verder bij zitten. "Het is knullig, maar het positieve is dat het uitkijkpunt nu wel weer in het nieuws

 

 

  Perfect rustpunt voor onze wandelaar.......!

   

   

  

Wandelen met handen omhoog

zaterdag 07 augustus 2010 | 07:52 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 07 augustus 2010 | 09:26 PZC

 

 

SCHERPENISSE - Prachtige dijk, die Ruigendijk bij Scherpenisse, daar niet van.

Alleen jammer dat je met je handen omhoog moet wandelen om niet onder de jeuk van brandnetels en de krassen van distels te komen zitten.

Lange afstandswandelaar Jos Schutters uit Leusden, die met het boekje in de hand de 196 kilometer van het Oosterscheldepad heeft gelopen, heeft het nergens in Zeeland zo meegemaakt als op Tholen. In de rest van Nederland trouwens ook niet. "De bewegwijzering is ronduit slecht en als je mensen over een grasdijk stuurt, moet je zorgen dat er op z'n minst over de breedte van een halve meter gemaaid is. Nu staan de brandnetels en distels manshoog, er is geen doorkomen aan. Met een korte broek moet je ervan afzien."

Bij de gemeente Tholen, die het toeristisch product van het eiland hoog aanprijst, is niemand aanwezig om een antwoord te geven op de vraag wie voor het onderhoud van de wandelroute verantwoordelijk is. Jos Schutters heeft het euvel gemeld bij het Wandelplatform, dat beloofd heeft stappen te ondernemen.

 

 
 
 
  

Oosterscheldetappers  | laatst gewijzigd 26-09-2010